Fereni

0,3 gram (halve theelepel) Saman Saffraan – 4 glazen melk - 4 el rijstebloem – ½ tl kardemom poeder – ½ glas rozenwater – 4 el kristalsuiker

    

Dit is een recept van onze nicht Yasaman. Een heerlijke saffraanpudding als toetje of zomaar tussendoor.

Maak ongeveer een halve theelepel saffraan fijn met een vijzel en voeg 3 el kokend water toe. Laat het 15 minuten staan, het liefst met een dekseltje erop. Dit is optimaal voor de kleur en aroma van de saffraan.

Meng vervolgens de rijstebloem met de suiker en melk. Zet het op een laag vuurtje en roer.

Het mag zacht koken, maar blijf goed mengen zodat er geen klontjes in zitten.

Wanneer het een beetje opgestijfd is voeg je de saffraan, de kardemom en het rozenwater toe en roer tot het mengsel de structuur van pudding krijgt.

Top het af met een beetje saffraan en eventueel met cranberry’s of rozenblaadjes. Noosh-e-jan!

 

 

© 2020 - 2024 PersisTreasures | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel