Koken met saffraan
Saffraan is een veelzijdig kruid en kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Onder meer in paella en risotto wordt saffraan gebruikt. Ook kan thee gezet worden met saffraan. Saffraan kan direct worden toegevoegd aan gerechten met een lange kooktijd. Een andere optie is om de smaak- en kleurstoffen van de saffraan te laten oplossen in water. Maak dan eerst de saffraandraadjes fijn met een vijzel. Een kleine halve theelepel met saffraandraadjes is vaak al genoeg voor een gerecht voor 4 personen (afhankelijk van het gerecht). Voeg aan de fijngemaakte saffraan 2 eetlepels heet (net niet kokend) water toe en laat het een kwartier staan met een dekseltje erop. De saffraan zal nu zijn opgelost in het water en de oplossing kan worden toegevoegd aan uw gerecht.
Mama's recepten
We delen maar al te graag onze familierecepten zodat iedereen kan meegenieten.
Andere recepten met saffraan:
- https://www.24kitchen.nl/recepten/saffraanrisotto-met-grote-garnalen
- http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/hemelse-saffraan-risotto/
- http://123saffraan.nl/Saffraan-thee-zelf-maken
- https://www.recipetineats.com/persian-saffron-rice-tachin/
- https://www.leukerecepten.nl/recepten/paella-kip-en-gambas/
- https://www.okokorecepten.nl/recept/rijst/paella/gordon-ramsay-paella-kip-chorizo